Egenmålad tekanna

Eftersom att jag inte dricker kaffe så har det blivit ett gäng koppar Te i mina dar. Jag har alltid tyckt att det ser så mycket mysigare ut att dricka Te när man har en riktig tekanna. Jag har letat ett bra tag efter en tekanna, men kräsen som jag är så har jag inte hittat nån som jag tycker om. Men tillslut efter mycket sökande hittade jag en liten vit kanna i precis den formen jag ville ha på en loppis. Eftersom att kannan var helvit så såg jag min chans att pyssla lite.

· Glas och porslinspenna ·

För ett gäng år sen köpte jag en glas- och porslinspenna på Panduro och fastnade totalt. Just Panduros pennor är väldigt lätta att använda och de håller bra. Jag har testat några andra men de har inte riktigt levt upp till samma kvalité.
Det är som en liten tuschpenna som du ritar med direkt på porslinet eller glaset. Blir du inte nöjd så är det bara att ta en fuktig trasa, torka av ytan och försöka igen.

Jag la min kanna på en kudde under tiden jag målade. Då låg kannan still och jag kunde få den att ligga åt vilket håll jag ville. När man är nöjd med sitt motiv ska man låta det lufttorka ett tag innan man bränner fast färgen i ugnen. Det står en tydlig och bra beskrivning av hur man gör på pennans förpackning.

Verkligen ett hett tips på roligt och personligt pyssel.
Såhär blev min kanna, jag är supernöjd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *