Drömstigen · pyssel med tapet

Jag tycker verkligen jättemycket om vår tapet som sitter i vardagsrummet. Tapeten heter ”Drömstigen” och är ett gammalt mönster från 50-60 talet av Ylva Källström-Eklund. Vi satte upp den på en fondvägg i vårt vardagsrum när vi flyttade in och på grund av otur med mönsterpassning fick vi nästan en hel rulle i mindre bitar över. Sen dess har jag pysslat loss med den.

Tapet

Stegpall

· Stegpall ·

Jag köpte den här stegpallen på röda korset. Den var klädd med en röd och grå plastmatta och var ganska ful, men jag kunde inte riktigt gå förbi den. När jag kom hem insåg jag att sitsen var lös så jag fick skicka den till en vän som fick svetsa ihop den först innan jag kunde börja klä om den.

Stegpall

Jag tog bort den gamla mattan och gjorde rent från klisterrester. Sen målade jag alla ytor som jag skulle fästa tapeten på, för jag tänker mig att tapeten fäster bättre på färg än direkt på metall. För att få tapeten att hålla bättre så spraylackade jag den innan jag limmade fast den med vanligt tapetklister på pallen.

Pall och soffa

Tändsticksaskar med tapet

· Tändsticksaskar ·

Min mormor blev jätteglad när hon såg att jag hade slagit in mina tändsticksaskar i tapet. Hon gör likadant själv eftersom hon tycker att de är så fula annars. Det håller jag med om. Nu kan man ha dem ligga framme som en snygg detalj istället för att gömma undan dem i ett skåp.

Låda klädd i tapet

En liten tråkig papp-låda fick sig ett lyft, inslagen i tapet och med ett enkelt läderhandtag.

Tapet

Det här var lite av mina idéer på vad man kan göra med överbliven tapet. Jag har fortfarande mycket tapet kvar, är det någon annan som har några bra tips?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *