Adventsljusstake med torkade blommor

Nu är det snart första advent och jag får äntligen plocka fram min adventsljusstake. Jag köpte den i början av det här året på ”Bra och begagnat” när de REA:de ut sina julsaker. Eftersom jag köpte den efter jul så har jag aldrig fått använda den. Det känns väldigt kul att få ta fram den ur skåpet och inviga den nu. Det är en klassisk djup mässigsljusstake med små fina öron på sidorna. Jag gillar att den är väldigt enkel och att man kan variera den mycket beroende på vad man fyller den med.

· Torkat material ·

Jag har torkat hortensia och röd euqalyptus med bär som jag tänker ha i botten av ljustaken. Sen så ska jag toppa det hela med några små taklökar, echeveria, och lite torkade bolltistlar.

Eftersom jag ville få upp materialet ganska högt upp i adventsljusstaken så la jag lite sten i botten innan jag började fylla på med blommorna.

Såhär blev själva basen med hortensia och eucalyptus-bären. Det blir väldigt vackert, men det är också viktigt att tänka på att man verkligen måste ha koll på ljusen eftersom materialet är torkat.

· Taklökar ·

Sen har jag bara lagt på taklökarna och tistlarna på toppen. Jag har tagit bort jorden och rötterna på taklökarna. Eftersom det är en fetbladsväxt så har de redan väldigt mycket vatten samlat i sina blad. Det kommer hålla sig utan problem över jul bara på det vattnet som redan finns i växten.

Klart!
Nu är det bara att vänta till söndag när man får tända första ljuset.

4 kommentarer på “Adventsljusstake med torkade blommor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *