Adventsfint med julblommor

Första advent och det är äntligen okej att börja julpynta. Jag har längtat ett bra tag. Självklart blir det mycket blommor här hemma. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av lite bilder och inspiration av hur jag har pyntat med julblommor.

Julrosor

Julrosor

· Julros ·

Julrosen är egentligen en trädgårdsblomma. När man planterar dem ute i en rabatt kan de växa upp och blomma mitt i vintern även fast det är snö. Tyvärr så håller den sig inte lika bra i rumstemperatur. Just den här julrosen är bladlös och därför klarar de sig bättre inomhus. Bladen är annars väldigt vackra men jag tycker att blommorna verkligen talar för sig själva.

Skog

Gran i vatten

Hyacinter

· Hyacintrötter ·

Rötter, rötter, rötter. Visst är det vackert med rötter! Det tycker i alla fall jag. Jag har satt både hyacinter och en lite gran i glasvaser med vatten i här hemma. Supervackert, rötterna är verkligen effektfulla när de får synas på detta sätt.

Hyacinter

Hyacinter

Jag älskar att ställa upp fina saker i grupper som små stilleben. Här har jag använt två hyacinter; en planterad och en som är satt i vatten. Det är häftigt hur olika karaktär de får beroende på vad man gör med dem även fast det är precis samma blomma. Här står de tillsammans med en vas med vinterbär, Skimmia Japonica, och ett par ljusstakar på en träbricka.

Hyacinter i mossa

adventsljusstake och hyacint

· Snittamaryllis ·

Här är ytterligare ett idé på vad man kan gör med hyacinter. När man lindar i hyacinter i mossa så kan man ställa upp dem precis som man vill. Om man sprayar lite vatten på mossan då och då så får hyacinten det vatten den behöver. Jättefint att ställa upp direkt i fönstret eller som här; i en ljuslykta.

Amaryllisar

Jag är inte så förtjust i amaryllis på kruka, men de finns ju som snittblommor också. Dessutom står de sig i princip lika länge som en kruk-amaryllis när den väl har börjat blomma. Älskar verkligen den riktigt mörkröda färgen på just dessa.

Glad första advent!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *