Brända toner

Jag tar en liten paus från allt julfix och tänkte dela mig mig av ett projekt vi gjorde i skolan tidigare i höst. Uppgiften var att göra en bukett och en dekoration som utgick från en trend som presenterades på Formex-mässan. Formex är nordens största fackmässa för inredning och design som var i slutet av augusti i år. Är du sugen på att veta mer om mässan kan du kolla in Elle Decorations sammanfattning av de hetaste trenderna här; Elle Decoration- de 6 hetaste inredningstrenderna från Formex-mässan.
Jag valde att jobba med trenden ”brända toner”.

Mood board

· Mood board med Bilder från Pinterest ·

Här ser ni min Mood bord som fångar den känslan som jag vill ha på mitt arbete. Mina färgval blev mycket brunt, rostigt och mörkt med inslag av gult och champagne. För att ta fram de mörka tonerna ännu mer i mina arbeten vald jag att allt det ”gröna” materialet skulle gå åt det gråa hållet. Det blir en väldigt fin kontrast till allt det mörka.

dekoration och bukett

Blomsterdekortion

Blomsterdekortion

Blomsterdekoartion

Bukett

Bukett

Bukett

Såhär blev slutresultatet.
Den största utmaningen med det här projektet var nog att hitta blommor som faktiskt är bruna. Det finns inte så många bruna blommor och de som är bruna kan lätt se lite vissna ut. Arbetena blev mer dominerade i de grå-gröna tonerna än de bruna. Även fast det inte blev så brunt som jag hade tänkt mig så skulle både buketten och dekorationen passa bra tillsammans med en inredning i brända toner.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *