Juliga girlanger

Jag har känt mig väldigt oinspirerad senaste veckan och det har inte blivit så mycket julfixande här hemma. Men nu har inspirationen hittat tillbaka och det resulterade i två juliga girlanger. Den ena lite mer klassisk och den andra lite mer lekfull.

Apelsin

Apelsiner

· Torkade apelsiner ·

Jag tänkte att jag skulle testa att torka lite apelsinskivor. Det känns väldigt klassiskt julig. Jag skivade apelsinerna i tunna skivor och la dem på en plåt. Sen körde jag dem i ugnen på 75°c. Det tog ganska lång tid, jag tror att mina stod i ugnen i nästan fyra timmar. Det gick väldigt segt i början men sen, sista halvtimman, gick det väldigt snabbt och då fick jag vara med och passa så att de inte blev brända.

torkade apelsiner

Torkade apelsiner

torkade apelsiner

Apelsingirlang

Mina apelsinskivor blev en liten girlang tillsammans med några träpärlor och lite läderband. Väldigt klassiskt och juligt att hänga upp i köket.

tyger

· Tyggranar ·

Sen blev det en till girlang med små mjuka julgranar. Jag har vändsytt små trekanter och toppat dem med vadd. Granarna fick sig en liten läderbit som stubbe och en liten ögla av hampasnöre för upphängning.

Girlang med granar

grangirlang

Grangirlang

Jag tycker att den blev väldigt söt, lite busig och lekfull. Den hade passat väldigt fint som julpynt i ett barnrum. Här hemma fick den hänga på stringhyllan och skapa lite julstämning.

Kommentarer på “Juliga girlanger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *