Julklappar med det lilla extra

Nu är det mindre än en vecka kvar till julafton och jag är äntligen färdig med alla julklappar. Tyvärr har jag inga bra julklappstips till er som behöver det. Men jag tänkte att jag skulle dela med mig av ideér till själva inslagningen av klapparna.

Vi har orimligt mycket inslagningspapper här hemma. Ingen av rullarna är särskilt snygg dock. Jag tycker det känns tråkigt att slänga rullar bara för att jag tycker att pappret är tråkigt. Inslagningspapper är ju trots allt till för att man ska riva upp det. Jag kom på en idé för någon vecka sen, på hur man kan snygga till det där gamla tråkiga pappret som ändå bara ligger och skräpar; potatistryck. Jag gjorde två olika sorter: ett med granar och ett med små trianglar. Själv tycker jag att papperna blev mycket roligare än innan när de fick lite mönster på sig.

· En liten kvist ·

Nåt som jag har sett mycket senaste året är att många sätter dit en liten kvist på paketen. Ett väldigt enkelt och snyggt sätt att lyfta en inslagning tycker jag. Här har jag valt ett ganska enkelt papper för att kvisten ska komma fram ordentligt. Det här paketet fick sig en kvist av vanlig rödgran. Det är också väldigt fint med lite eucalyptus eller varför inte en tall-kvist, möjligheterna är oändliga. Tänk på att rödgranen barrar om den ligger för länge utan vatten. Det är en god idé att inte sätta på den för tidigt så att julklappen håller sig fin ända till julafton.

· En annorlunda etikett·

Jag älskar att ha små etiketter på julklapparna. Men det måste inte vara en vanlig pappers-etikett. Här blev det en klädnypa med text på. Annars hade det varit fint med en liten pepparkaka eller varför inte skriva något på ett fint blad?
För mig som inte skriver särskilt snyggt så är ju dymon en fantastisk uppfinning. Dymo-remsor är dessutom perfekta i storlek att klistra på en klädnypa.

· Det lilla extra·

Något som lyfter en inslagning väldigt mycket är att sätta till det där lilla extra. Här blev det i form av en guldstjärna som verkligen får paketet att se lie extra lyxigt ut. Typiskt bra grej att göra med det där udda pynten som ligger i jullådan.
Det här paketet fick ingen etikett, utan jag klistrade dymo-remsan direkt på paketet. Jag tycker att det blev fint på just det här paketet för att det inte tar någon uppmärksamhet från den fina stjärnan.

Så får jag önska er lycka till med julklapps-letandet och så lutar jag mig tillbaka och är nöjd över att allt mitt är inslaget och klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *