Hemma hos mormor och morfar

Välkomna hem till min mormor och morfar. De köpte ett stort rött hus ute på landet när min mamma var liten. Huset i sig var i väldigt dåligt skick så min morfar har i princip totalrenoverat hela huset. Det här är en plats som betyder väldigt mycket för mig och som håller många fina barndomsminnen. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av några av mina favoritdetaljer från deras fina hus.

glasflaskor

lampa och byrå

· Pärlfransar och gamla flaskor ·

I mormor och morfars sovrum finns det många gamla saker som så många gånger har fascinerat mig som barn. De gamla hårborstarna, flaskorna med gamla skumma mediciner och de fina glänsande askarna på byrån. Men min absoluta favorit är den gamla lampan med pärlfrans. Den hade aldrig fungerat hemma hos oss men på något sätt så gör den sig verkligen där den hänger i deras sovrum. Framför allt så minns jag hur jag tyckte att den var så vacker när jag var liten.

kristallaskar

tramporgel

· Tre tramporglar ·

Tramporglar… Mormor och morfar hade ett tag tre stycken tramporglar hemma. Varför bara ha en liksom? Nu tror jag att den här är den enda som finns kvar. Den må vara klumpig men den är väldigt vacker tycker jag.

finrum

prydnadsfåglar

fönsterbräda

plåtburkar

· Plåtburkar ·

Köket, eller husets hjärta som brukar man säga. Så är det verkligen här, mycket tid har spenderas i detta kök. Den här fina blandningen av plåtburkar, gamla ättiksflaskor och en mjölkkanna står ovanpå mormor och morfars köksskåp. Gamla, slitna och charmiga.

kökslampa

· Kökslampan ·

En sån här gammal lampa känns som ett måste i ett lantligt kök. Den har hängt där så länge jag minns och den gör sig verkligen fortfarande. Jag hade haft svårt att se någon annan lampa hänga på den platsen

kryddburkar

glasveranda

· Glasverandan ·

Den här glasverandan är hustets gamla ingång. Just nu står den mest och ser fin ut. Man måste ju bara älska ljuset genom de gamla fönsterna. När jag och min man gifte oss tog vi några av våra bröllopsfoton här. Just de bilderna blev några av mina absoluta favoriter. Jag gillar verkligen de något slitna möblerna mot den vita panelen som klär väggarna.

fönster

snäckor

Hoppas ni är nöjda med rundturen. Det blev väldigt mycket detaljbilder. För mig så är det detaljerna som gör ett hem personligt, därför är det ofta just detaljerna som jag fastnar för.

Tack till mormor och morfar för att jag får dela med mig av bilder från erat hem.
Alla bilder i det här inlägget är tagna av min pappa och min syster på mattssonsfotografi.

Kommentarer på “Hemma hos mormor och morfar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *