Skisser och ideér till yrkesbeviset

Om en vecka åker jag till Stockholm på en förberedande kurs inför yrkesbeviset. För er som är förvirrade över vad yrkesbeviset är för nåt, kolla in mitt förra inlägg om det här: ·En magisk inredningsvärld – yrkesbeviset· så blir ni förhoppningsvis lite klokare. Jag har i alla fall kommit en bit till i min planering så jag tänkte att jag skulle uppdatera er lite.

· Installationen ·

Jag ska alltså gör två arbeten varav det ena är någon slags installation. Jag har velat fram och tillbaka ganska mycket med just det här arbetet. Min tanke från början var att gör någon slags möbel som var överbevuxen med blommor. Efter mycket funderande har jag nu landat i att jag ska göra en lampskärm. Tanken just nu är att använda mig av en redan färdig lampskärm som jag ska förstärka med grenar. Sen kommer jag antagligen surra på blommor på skärmen. Den blomsterbeklädda skärmen kommer sen hänga på en fotlampa. Vi får se hur det blir. Jag har en del ideér just nu men det är mycket möjligt att dessa kommer att ändras nån gång under processen.

·Buketten·

Uppgift nummer två i yrkesbeviset är att göra en bukett i konstruktion. Konstruktionen ska var som ett slags stöd för blommorna. Min plan från början har varit att konstruktionen i sig ska vara ganska enkel. Den kommer vara rund och platt med ett hål i mitten. Lite som en stor platt krans.

Just nu ser konstruktionen ut såhär. Ringarna i konstruktionen kommer från en gammal lampskärm som jag har klippt isär. Min plan är att jag ska återanvända så mycket material som möjligt i båda mina arbeten. Jag var iväg i förra veckan och fick hjälp av min vän Adrian som har svetsat ihop det här. Det är bra att ha vänner som kan svetsa.

Konstruktionen kommer sen kläs i garn som på bilden ovanför. Just nu har jag bara använt hampasnöre för att demonstrera men senare kommer det bli rött garn i samma kulör som tyget Baranquilla som jag ska utgå ifrån. Sen kommer blommorna träs mellan och vila på granet som bilden nedanför visar. Det är fortfarande mycket pysslande och testande kvar på konstruktionen men jag tror ändå att det slutgiltiga resultatet kommer bli ungefär såhär.

Det är mycket kvar att funder över men känner ändå att jag har kommit en bra bit på vägen. Häng gärna kvar för fler uppdateringar om hur det går för mig med mitt yrkesbevis.

 

2 kommentarer på “Skisser och ideér till yrkesbeviset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *