Loppislördag

Lördagar måste ju ändå vara en av mina favoritdagar i veckan. Inte bara för att det är helg utan också för att det är bästa loppis-dagen. Jag drar ofta med mig min något motvilliga man på loppisrundor på just lördagar. Förra lördagen blev det ytterligare en sådan.
Dessutom hade min mormor och morfar, som håller på att flytta ut ur deras hus, en liten ”loppis” hemma hos sig för deras barn och barnbarn. Fullspäckad loppislördag helt enkelt.

· Arkivlådor ·

De här charmiga lådorna hittade jag på Erikshjälpen här i stan och jag tycker verkligen om dem. Det här var verkligen en sån grej som jag bara inte kunde gå förbi. Jag vet inte riktigt var jag ska ha dem än men jag tror att jag ska fylla dem med lite pysselgrejer. Jag skulle verkligen kunna ha dessa lådor bara som en snygg inredningsdetalj. Älskar förvaring som är både praktik och vacker.

· Kappsylöppnarsäl ·

Den här lilla sälen ramlade jag också över på Erikshjälpen. Den är ju bara så himla söt! Den har en liten kapsylöppnare i stjärtfenan. Jag övertalade min man om att vi behövde den eftersom den faktiskt har en funktion (annat än att bara vara väldigt söt). Helt ärligt tror jag kanske inte att jag kommer använda den så mycket som öppnare men möjligheten finns ju.

· Vacker plåt ·

De här fina grejerna fick jag med mig hem från mormor och morfars lilla ”loppis”. Jag är väldigt svag för gamla plåtburkar så dessa två har varit favoriter hos mig länge. Mjölkkannan är också väldigt vacker. Det var det enda som min man ville ha av alla deras grejer så det var ju tur att vi fick med oss den hem.

· Glasvaser ·

Jag har väldigt många små glasvaser i alla möjliga former hemma. Jag började samla på udda vaser innan vi gifte oss för att ha på festens alla bord och sen har jag aldrig riktigt slutat. Jag tycker att det är lite extra härligt med just små vaser som man kanske bara kan sätta en eller två blommor i. Då kan man sprida ut alla dessa små vaser lite här och där i lägenheten och få blommor lite överallt att titta på, istället för att ha allt i en och samma vas. Det börjar bli lite trångt i skåpet nu men jag kunde inte låta bli att ta med dessa hem från mormor och morfar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *