Blomstrande lampskärm · Yrkesbeviset

Det är dags för en ny Yrkesbevis-uppdatering. Den här gången handlar det om min installation. Jag har varit inne på att göra någon slags möbel väldigt länge. Jag tror att det var min mamma som kläckte idén med en lampa. Ganska snabbt formades någon slags idé i mitt huvud om en blomstrande lampskärm.

· Oklädd lampskärm ·

Jag har tänkt att göra det ganska lätt för mig och utgå från en färdig lampskärms-stomme. Det har tagit ett gäng loppisrundor och letande för att hitta en skärm som jag är nöjd med. Jag har haft en bild framför mig länge på hur jag vill att skärmen ska se ut och jag har inte riktigt känt att jag har hittat rätt. Till slut hittade jag den här skärmen på myrorna och den är inte precis vad jag såg framför mig men den är helt klart på god väg.

· Lampfot ·

Nästan direkt när idén om lampan kom upp kom jag att tänka på att min svärmor hade den här snygga lampfoten hemma. Hon har försökt sälja den ett tag men inte blivit av med den. Tur för mig att den var svårsåld för då kunde jag använda den till mitt arbete. Jag vet inte riktigt än om lampfoten ska få några blommor på sig eller om jag ska lämna den orörd och endast sätta blommor i skärmen. Jag tycker att foten är väldigt fin i sig själv så jag vill helst inte täcka den med för mycket annat.

· Garn ·

Tanken är att jag ska surra vinröda kornellgrenar som en slags bas på lampskärmen. Jag testade i början av veckan att surra lite grenar på den vita skärmen. Ganska snabbt insåg jag att det inte blev så fint när stommen var vit och grenarna röda. Därför har jag roat mig med att linda in hela stommen i rött garn. Det tog sin lilla tid men jag tror verkligen att det är värt besväret. Jag har dessutom använt mig av samma garn som jag har i min bukett-konstruktion, så jag tror att det blir en fin helhet i båda mina arbeten.

· Surrade grenar ·

Tanken är att jag ska surra grenar på hela lampskärmen som ni ser på bilden ovanför. Det kommer bli mycket mer grenar i slutändan men detta är ett litet smakprov. Jag vill skapa ett lite busigt uttryck och därför går grenarna lite kors och tvärs. Längst ner kommer jag surra som en krans av glasrör som ska fyllas med blommor.

Det är mycket kvar att göra men jag tycker ändå att det är så spännande att se hur arbetet tar form mer och mer. Jag ska fortsätta att uppdatera er. Det är så kul att ni vill hänga med mig i mitt arbete!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *