Äntligen! · Färdig florist

Idag avslutar jag min utbildning och får äntligen kalla mig själv för florist! Så häftigt!
Det är ändå med lite delade känslor som jag slutar. Jag kommer sakna att få vara i skolan, pyssla lite där det inte behöver gå så snabbt. Tur för mig att jag får vara kvar ett litet tag till och pyssla med mitt yrkesbevis. Samtidigt känns det så skönt att vara klar och få ge sig ut i branschen på riktigt.

· Första dagen ·

De här buketterna var det allra första jag gjorde när jag började min floristutbildning för lite drygt ett år sen. Jag tyckte att de var väldigt vackra då när jag gjorde dem och jag kommer ihåg att jag tyckte att det var så häftigt att grejerna jag gjorde faktiskt såg så fina ut så fort. Idag håller jag inte riktigt med. De känns liksom lite sneda, spretiga och tunna. Här kämpade jag fortfarande med att använda snittkniven på rätt sätt.

· Sista dagen ·

Såhär ser det ut ett år senare. Den här buketten blev till sista dagen på utbildningen. Vi fick göra precis vad vi ville och när jag får välja själv blir det oftast en stor maffig bukett. Jag inser när jag tittar tillbaka på dessa bilder hur mycket jag har utvecklats. Jag har lärt mig så mycket och fått med mig en helt annan blick för färg, form och komposition än vad jag hade innan. Även om jag fortfarande skär mig i fingrarna en hel del, senast i måndags, så har jag nog ändå lärt mig att hantera en kniv hyfsat också. Jag är så glad och tacksam över den här erfarenheten. Nu är jag florist, Äntligen!

2 kommentarer på “Äntligen! · Färdig florist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *