Påskris och vackra lökväxter

Idag när jag satt ute på balkongen och pysslade hörde jag fågelkvitter, hur härligt är inte det!? Det finns hopp om våren och hopp om att vi faktiskt får lite vår till påsk. Jag har ändå hunnit med att påskpynta lite här hemma trots att jag har ganska fullt upp med både jobb och yrkesbevis just nu. Det blev verkligen inget avancerat pyntande men såhär ser i alla fall påsken ut här hemma.

· Påskris ·

Påskriset är väl nästan ett måste till påsk. Man kan göra så mycket vackra påskris med blandade grenar men hos oss blev det ett helt vanligt klassiskt björkris. Jag kände inte riktigt att kreativiteten va på topp när jag var ute i måndagskväll utan vantar i skogen och plockade ris. Jag tycker ändå att björkriset är vackert också. Jag pyntade riset med lite grejer jag hittade här hemma. Det fick bli lite träpärlor och små gula tygbitar. Jag har inga fjädrar i mitt ris, efter den pågående debatten om påskfjädrar kände jag, som inte har några fjädrar hemma, mig inte särskilt sugen på att köpa några heller. Jag tycker att mitt lilla hemmasnickrade pynt funkar fin fint utan fjädrar.

· Påskkrans ·

Det fick bli en liten påskkran också. Kransen är gjord av vanligt björkris som jag har lindat ihop. Jag varvade stommen med lite videkvistar för att få någon mer struktur i kransen. Lökväxter är ju fantastiskt roliga att leka med så jag kunde inte hålla mig från att köpa med mig lite mini-påskliljor och pärlhyacinter från jobbet. Lökväxterna har jag bara nålat fast på kransen lite huller om buller. Det bästa är att lökarna håller sig minst lika länge som om man låter dem sitta kvar i jorden som de kom i. Vi får tyvärr inte hänga upp något på vår dörr så kransen får faktiskt ligga kvar på bordet. Tillsammans med mina färgade ägg ser det nästan ut som ett litet blommigt fågelbo.

Det är kanske lite för tidigt men vill ändå passa på att önska er en riktigt glad påsk!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *