Mood board till hallrenoveringen

Just nu känns det som att vi bor på en byggarbetsplats… de håller på att byta alla element och elementstammar i vårt hus. Så alla våra möbler är ihopställda längs med de väggarna som hantverkarna inte behöver komma åt. Så här ska det hållas på nu i tre veckor framöver. Jag är sådär måttligt taggad… men det blir skönt när det är gjort sen. Med alla mina pysselgrejer instängda i ett skåp bakom soffan är det i alla fall svårt att pyssla just nu. Istället passar jag på att samla lite inspiration till den kommande hallrenoveringen. Här kommer i alla fall min mood board med inspiration till hallen.

Bilder från Pinterest 

· Mood board ·

En mood board är egentligen ett kollage med bilder som fångar en känsla, ett färgtema och ideér inför ett projekt. Vi jobbade en hel del med mood boards under min floristutbildning inför lite större projekt. Jag fastnade helt för konceptet! Jag älskar att få ner saker i bilder, jag är en ganska grafisk människa tror jag. Hur som hellst har jag känt att mood boards hjälper mig att samla mina tankar och ideér väldigt bra. Det är lättare att sålla bland idéerna när man får ner dem i bildformat. Pinterest är ju en fantastisk plattform för detta. Jag har nästan en anslagstavla för alla projekt jag gör. Om ni vill kolla in min Pinterestsida så finns den här.

Lerkrukor i Palmhuset, Göteborg

· Rostrött med en industriel känsla ·

Våran hall ska i all fall göras om och såhär ser min inspiration för den ut. Jag plockar känslor och färger ur dessa bilder snarare än specifika ideér. Jag inreder ofta rum med en enkel och ganska stilren grund. Sen vill jag ha en färg som sticker ut och tar mycket plats. I vårt vardagsrum tillexempel så är den färgen senapsgult. Den finns på soffkuddarna och i andra små detaljer i ett rum som annars är mest grått och vitt. Det här är kanske ett litet fegt sätt att inreda på men det är också bra ifall man är lite velig eftersom textilier och pynt är lätt utbytbara. Rostrött och teracotta är färger som jag har fastnat för så den kommer få vara den utstickande färgen i hallen. Jag skulle vilja skapa lite av en industriell känsla i detaljerna i rummet. Vi kanske använda mig av lite gamla rör och tegelstenar för att skapa den känsla. Vi får se hur det blir men nu har jag i alla fall en grundidé.

 

Kommentarer på “Mood board till hallrenoveringen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *