Renovering av vår hall · En bra bit på vägen

Nu har vi snart bott i vår lägenhet i två år. Det känns verkligen inte som att vi har varit Örebroare så länge. Jag tycker att det börjar ordna till sig här hemma rätt så hyfsat ändå. Men det tar sin lilla tid som vanligt när vi gör saker. Vår hall var egentligen det enda rummet vi hade tänkt att vi skulle göra om när vi köpte lägenheten. Självklart är det nu också det rum som vi tar tag i sist, men nu är vi äntligen igång på riktigt. Här kan ni kika in lite inspirationsbilder på vad jag vill skapa för känsla i hallen.

· Ny färg på väggarna ·

Här över ser ni mäklarbilden från vår hall innan vi köpte lägenheten. Förut var den alltså randig. Egentligen var det inget större fel på den tapeten eftersom färgerna var relativt neutrala. Det jag egentligen hade mest problem med var att det blev så mycket när man klev in genom ytterdörren och möttes av en randig tapet och ett rutigt köksgolv. Nu är den i alla fall övermålad med en grå/grön färg. Jag och min man har nämligen lite olika åsikter om vad det är för färg. Jag tycker att den är grå och han tycker att den är grön. Hur som helst är jag supernöjd! Det blev verkligen ett helt annat lugn i ett rum som annars oftast är ganska rörigt.

· Hatthylla ·

Förut hängde det en liten hatthylla på väggen mellan de två garderoberna. Detta gjorde att det blev ganska mycket outnyttjad yta bredvid hyllan. Vi har nu istället valt att bygga en platsbyggd hatthylla för att kunna utnyttja hela ytan. Vi har en ganska liten hall och det känns därför viktigt att ta vara på den till fullo. Tanken är att det ska byggas på ett hyllplan till och att hyllan ska målas in i väggfärgen men så långt har vi inte riktigt kommit än.
Jag ville skapa lite av en industriell känsla i hallen och har därför valt en hel del svarat ståldetaljer. Jag hade  tänkt mig länge att jag ville ha en sån här stång att hänga galgarna på. Jag hittade en på en inredningsbutik här i stan men den fanns inte i rätt mått. Jag var påväg att skicka iväg min syster som bor i Göteborg att köpa en åt mig. Nån vecka senare gick vi på loppis och  min man snubblade över denna som var precis det jag hade tänkt mig. Ibland har man tur!

Tanken är att det även ska bli en bättre skohylla här också. Just nu fick en sockerlåda ta det jobbet. Den idén är snodd från våra vänner Elin och Simon som har en rejäl samling med gamla lådor. Jag gillar det egentligen som det är nu men jag tror ändå att vi ska försöka bygga nåt som ger lite mer yta att ställa skor på. I min moodboard hade jag mycket terrakotta och roströda toner. Jag har nån tanke här om att bygga skohylla med några gamla snygga tegelstenar. Än så länge har jag inte fått tag på några men jag tror att det kan bli riktigt snyggt om vi får till det.

· Nyckelhängare ·

Den här nyckelhängaren pysslade jag ihop av lite drivved och några gamla nycklar i våras. Nu har den äntligen fått komma upp på väggen. Väggfärgen och träbiten är riktigt snygga ihop om jag får säga det själv. Jag är riktigt dålig på att hålla koll på mina nycklar så denna är till stor hjälp på den fronten!

· Nät på väggen ·

Att hänga upp nät på väggen som anslagstavlor eller dekoration är en trend som har varit med ett tag nu. Jag hittade dessa två nät på Erikshjälpen och kunde inte låta bli att köpa dem. Det kändes liksom som att de passade lite för bra till de andra detaljerna som vi valt i hallen för att låta bli. Nu fick jag också äntligen chansen att få hänga upp lite blad från mina gamla floror som mest legat och skräpat.
Med nätet kom ett gäng distanser för att få ut dem lite från väggen när man hänger upp dem. Vi tyckte att de var för långa så min kluriga man fick pyssla ihop egna. Distanserna som näten sitter uppe med nu är egentillverkade plastcylindrar från två bläckpennor som är itusågade och målade med svart färg på insidan. Funkar utmärkt.

· Hörnet ·

Det finns ett litet hörn kvar i hallen som jag tror att man kan utnyttja mer än var det görs just nu. Vårt avokadoträd får fylla ut  utrymmet tills vi kommer på nåt bättre. Vi har varit inne på att bygga en hylla eller att hänga upp en ampel. Är det nån av er som har nåt bra förslag på vad vi ska göra med det kvarvarande hörnet i vår hall?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *