Mammas stora kalas · Höstdukning med sticklingar

Idag fyller min kära mor 50 år. Stort grattis till dig mamma!
Detta firades med ett stort knytkalas i kyrkan som tillhör min hemförsamling hemma i Hallsberg. Kyrkan är byggd på 70-talet och därför tänkte någon att orange var en bra och hållbar väggfärg. Men det är ju trots allt höst, så såhär års funkar ju färgen. Mamma och jag gick lös på att duka i hösttema. Så här kommer lite bilder och inspiration från dekorationer och dukning på mammas stora kalas.

· Girlanger av höstlöv ·

Med mycket som skulle fixas och förberedas så blev det ändå lite tid över. Jag och mina systrar gick ut en sväng och plockade lite höstlöv. Nu har löven tyvärr inte så klara färger längre utan de är mest brun/gula. Men det är ändå rätt så vackert tycker jag. Två stycken girlanger blev det av löven. Vi sydde bara ihop löven lite snabbt på rad. Enkelt men väldigt dekorativt.

· Sticklingar ·

Jag och mamma var på höstmarknad för nån månad sen. Där sålde de små fina lerkrukor för en tia styck. Svårt att gå förbi kände vi båda två, men ingen av oss hade väl egentligen nåt behov av en massa krukor. Då fick mamma en idé om att vi skulle köpa ett gäng och sätta sticklingar i, för att ha som bordsdekorationer på hennes kalas. Sagt och gjort, vi köpte med oss 10 krukor därifrån. Sen rensade vi hemma och i mormor och morfars gamla förråd. Mamma klippte ner en stor crassula och två palettblad som hon hade hemma. Jag tömde fönstren här hemma och tillsammans fick vi ihop nästan 35 st små växter planterade i lerkrukor.
Sticklingarna fick även fungera som lite tackgåvor till de som hade varit med och hjälpt till i köket på festen. Fint att få ta med sig en del av bordsdekorationen hem.

höstdukning sticklingar ljusstakar

· Lakan och golvpapp ·

Fina loppislakan är utmärkta dukar. De bruna löparna är tillklippta bitar från en rulle med golvpapp. Billiga och smidiga löpare när dekorationerna på bordet har risken att skapa fläckar. Så ja vi har faktiskt dukat med lakan och golvpapp. Det kan man inte riktigt tro, men så är det.

· Äppelljusstakar ·

Istället för ljusstakar så satte vi ljus i äpplen. Nu på hösten, när det nästan finns för mycket äpplen för att ta hand om, passade vi på att utnyttja detta och pyssla lite med dem. För att ljusen skulle bli stadiga plockade vi lite större äpplen och skar av botten på dem. Hålen till ljusen är gjorda med en vanlig äppel-urkärnare. Vi gjorde iordning stakarna dagen innan och lät stå på tidningspapper över natten. Ändå var de ganska blöta när vi ställde ut dem samma dag. Men med lite plastfolie under löparen så var det problemet löst.

· En korg med blommor ·

Självklar måste ju mamma få lite blommor också. Det blev ett arrangemang i stickmassa i en liten korg. En salig blandning av färger, levande och torkat material. Den fick mamma av mig och mina systrar som en liten försmak på ett paket som har blivit försenat på posten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *