Loppisfynd och roliga sätt att arrangera blommor

Ibland ramlar man över lite roliga och en aning konstiga grejer på loppis. Här är två favoriter som är kul att använda till att arrangera blommor med. Den första, en liten platta med hål i och den andra, en liten annorlunda vas med fler en ett hål i. Jag har haft båda dessa ett bra tag nu men aldrig riktigt testat att verkligen göra några arrangemang i dem. Men nu var det äntligen dags!

· Platta med hål ·

Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska kalla denna lilla sak. Det är en lite platta, gjord av porslin med hål i. Jag hittade den på en loppis för ett tag sen och antog att den var till för att arrangera blommor i. Egentligen har jag ingen aning om det stämmer. Hur som helst är det det jag tänker använda den till.

Jag fastnade lite för de blåa målade blomstermotiven på ovansidan av plattan och ville därför göra ett arrangemang i de tonerna. Därför har jag valt att använda en av mina personliga favoriter, en lite blå blomma som heter ”Ljungfru i det gröna”, Nigella. Sen kommer jag komplettera med lite grönt, i form av lite olika typer eukalyptus och lite strån.

· Såhär gör jag ·

Jag lägger alltså bara plattan på en vas och sticket i blommor genom de små hålen. Det är lite härligt  det inte alls behövs särskilt mycket blommor för att det ska se mycket ut. Hålen gör så att blommorna håller sig på plats. På så sätt kan man skapa ett stort och luftigt arrangemang av lite material. Jag börjar med det gröna och stråna för att sen avsluta med att placera ut huvudpersonen som i detta fall är Nigellan. 

Arrangemanget är väldigt luftigt. Man kan fortfarande skymta det blåa mönstret på plattan mellan stjälkarna. Det var lite min tanke då det kändes tråkigt att skymma hela plattan eftersom den är så fin. Busigt och luftigt, men lite härligt på nåt sätt blev det.

liten retrovas

· En liten udda vas ·

Den här lite udda vasen hittade jag i en gratislåda på en loppis för ett tag sen. Jag är lite delad till den… Den är ganska ful men det är också lite charmig på nåt sätt. Hur som helst fick den åka med hem eftersom jag så såg möjligheter i den. Det är en ganska liten vas men det ryms desto mer blommor i den eftersom den har flera hål än det som är i halsen. Det roliga med att arrangera blommor i den här vasen var att man verkligen kunde jobba utanför vasen på nåt sätt. Det blev ett litet busigt arrangemang i riktigt höstliga färger. Jag upptäckte dock en dag efter att jag gjorde arrangemanget att vasen läcker. Så tyvärr fyller den sitt syfte som vas ganska dåligt. Börjar förstå varför den låg i gratislådan. Men det kanske går att laga den på nåt sätt, det återstår att se…

höstblommor

höstligt blomsterarrangemang

blomsterarrangemang

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *