Första advent · Ljus, kransar och blommor

Hej på er i vintermörkret! Idag är det äntligen första advent, som jag har längtat efter att få plocka fram ljusstakar, stjärnor och börja frossa i julblommor. Jag gjorde faktiskt adventsfint redan i onsdags eftersom att jag insåg att det inte hanns med senare i veckan. Men jag har varit väldigt noga med att tända ljusstakarna först idag. Annars är det lite fusk tycker jag. Nu är de i alla fall tända och julstämningen börjar infinna sig.
Fotoljuset är helt fruktansvärt just nu men jag har ändå försökt knäppa lite bilder på mitt adventspynt här hemma.

· Ljusring ·

Ljusringen som jag pysslade ihop förra året fick göra comeback även i år. Den kommer nog hålla i länge känns det som. Liksom förra året klädde jag den med euqalyptus men sen hittade jag även lite videkvistar från ett nedsågat träd som blev väldigt fina och lite spretiga i. Eftersom jag bara har en liten ljushållare i går ljusen åt ganska så fort, så i år ska det bunkras upp ordentligt med ljus så att jag kan ha den tänd ofta.

· En liten stad ·

När jag var liten byggde jag och mina systrar upp en liten tomtestad på våra rum varje jul. Vi la ut bomull som snö och så hade vi varsitt litet hus med en lampa i. Sen var det bara att gå lös och placera ut våra tomtesamlingar som ständigt växte för varje år. Jag har inte kvar så mycket tomtar men en lysande liten stad i ett hörn fick det bli i alla fall. De små husen brukar stå där året om men nu fick de också sällskap av en kyrka som min man har ärvt av sin mormor. Tycker att det ser riktigt gulligt ut.


· Pappersstjärnor ·

Pappersstjärnorna som jag vek för några veckor sen fick komma upp i en mossig gren i sovrumsfönstret. Det bästa är att de hänger precis vid ventilationen så de gungar sådär fint hela tiden av luftinsläppet. Jag gillade att det blev något helt annat än en klassisk ljusstake eller stjärna.

ljusstake kotte

· Kransar i mängder ·

I hallen gick jag lös på att hänga upp ett gäng stora kransar. Vad gör man inte när man är kranssugen och inte får hänga någon på ytterdörren? Det blev en liten spännande installation men de var roliga att gör i alla fall. Kul pynt som funkar redan innan advent och en bra stund efter jul.

Måste bara säga att jag älskar mönstret som bildas på väggen från stjärnan i fönstret i köket.


· Adventsljusstaken ·

Även i år kunde jag inte motstå att sätta taklökar in min ljusstake till advent. De är ju bara så himla fina! I år blev det lite mer klassiskt pynt med mossa, eucalyptus, gran och videkvistar, och så lite kanelstänger på toppen.
Såhär såg det ut förra året.

Ha en riktigt fin fortsatt första advent nu, ta hand om varandra!
Och pynta loss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *