Julig lampskärm med amaryllis

Nu var det länge sen ni fick en uppdatering här ifrån. Man kan säga att livet, julen och det dåliga fotoljuset kom lite emellan. Jag har väl inte riktigt känt att julkänslan har infunnit sig här hemma än. Allt julpynt är framme men ändå känns det som att nåt saknas. Så det är väl bara att pyssla lite mer och hoppas att julen kommer ändå. En lampskärm, lite spoltråd, mossa, torkade blommor och amaryllis är allt som behövs till det här enkla men maffiga pysslet.


· Lampskärm ·

I början av december rotade jag fram lampskärmen som jag använde till mitt yrkesbevis. Då klädde jag den i mossa med ambitionen att den skulle komma upp i vardagsrummet. Sen har den legat på balkongen sen dess. Den kändes liksom inte riktigt färdig. Det blev att sätta på lite torkade vasstrån, blodtoppar och några härliga amaryllisar för att det skulle bli lite mer fylligt. Jag brukar inte byta gardiner och så till jul men varför inte byta ut en lampa?


· Hängande amaryllis ·

Amaryllis på snitt är så härligt på så många olika sätt. Jag tror att jag har lite för dåligt tålamod för att vänta på att en lök ska slå ut och därför är det så lyxigt när de redan är färdigvuxna. Det som är lite fiffigt med just amaryllis är att de har ihåliga stjälkar. Man kan alltså hänga dem uppochner och hälla vatten i stjälken så håller de precis lika länge som om man hade haft dem i vas.
I vanliga fall när vi tar hand om amaryllisarna i butiken gör vi små hål längst upp i stjälken. Detta gör man för att luften i stjälken ska ha nån stans att ta vägen när man sätter dem i vatten. Detta blir inte så lyckat om du ska hänga amaryllisen och hälla vatten i stjälken. Så om du är sugen på att hänga en amaryllis upp och ner; fråga så att stjälkar inte är stuckna.

Julig lampskärm med amaryllis

Julig lampskärm med amaryllis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *