Sophia och Isaks bröllop · 2018 09 08

Äntligen har jag fått bilder från den här fina dagen, nämligen Sophia och Isaks bröllop. Två fantastiskt fina glädjespridande människor som fick säga ja till varandra i september. Jag fick vara med och göra blommor till deras dag, lycka!

· Blommorna ·

Detta var ett sånt bröllop där jag verkligen fick frossa i blommor ordentligt. Brudparet hade lagt en rejäl slant av sin budget på just blommorna. Lyxigt för mig!
Sophia ville ha en riktigt stor och busig bukett i rosa toner. Och det fick hon såklart! Hon hade önskat att hon ville ha nejlikor med i buketten men annars fick jag väldigt fria händer. Jag slängde i en del vinröda toner som kontrast till det rosa för att det skulle kännas lite mer höstigt. Jag plockade hallonkvistar ute på ängen utanför min mormor och morfars hus. Där hittade jag även en hel del vackra strån av olika slag. Tänk vad mycket vackert man kan hitta ute i naturen.
Förutom brudbuketten fick jag göra, tre tärnbuketter, hårsmycke till bruden, corsage, blommor till kyrkan och blommor till festlokalen.

Brudens hårblommor är fästa på en liten kam. Vi valde att göra så eftersom hon hade slöja på sig. Då var det lätt att ta av slöjan och sen sätta tillbaka blommorna när hon ville dansa loss på festen.

I små vaser på bänkarna i kyrkan satte jag hortensior från mina föräldrars trädgård. Denna hortensia är egentligen vit men när den börjar blomma över så får den en vacker gammelrosa ton som passade perfekt till resten av blommorna.

· Foto Johan Borehed ·

· Foto Johan Borehed ·

Glöm inte att kolla in fotografen Johan Borehed som har tagit dess fina bilder!

· Foto Johan Borehed ·

· Festen ·

På festen fick alla min små glasvaser göra sitt första riktiga jobb. Jag insåg att jag inte hade tillräckligt många, men det gick bra att komplettera med vaser som redan fanns i festlokalen. (Det känns skönt att jag nu kan samla vidare med gott samvete.) Vaserna fylldes med blommor och grönt som också fanns i brudbuketten.
Jag slängde även ihop en grön girlang av eklöv, plockade av brudparet själva, och lite eukalyptus som blev över från brudbuketten.
Även festen var självklart fylld av massor av musik. En av höjdpunkterna där var dels brudens egenskrivna låt till sin Isak. Sen överraskade Isak med en spelning av Ulrik Munter under festen.

· Tårtorna ·

En annan höjdpunkt från kvällen är denna fina tårtbuffé. Brudparet själva har snickrat ihop de vackra tårtfaten. Frida, en vän till bruden har gjort dessa otroligt vackra tårtor. Hon kom och hämtade en hink med blommor hos mig på fredagen och gick lös på pyntandet av bordet och tårtorna. Riktigt snyggt och gott!

bröllop foto bukett

· Foto Johan Borehed ·

Om lite drygt en vecka har dessa två fina varit gifta i 5 månader. Så mycket glädje! Tack för att jag fick vara med och fira er stora dag och för att jag får ha er som vänner, herr och fru Snow!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *