Misslyckat julpyssel

Julen kom snabbt i år som vanligt. Men den är kanske lite mer efterlängtad just i år. Det gör så otroligt mycket med alla stjärnor, adventsljustakar och ljusslingor som lyser upp i mörkret. Med julen kommer också pysselsuget varje år. När man pysslar en hel del, som jag gör, så händer det ju då och då att det inte blir som man tänkt sig. Så är fallet i år.  Men när man inte har så mycket tid p.g.a bebis så får även de misslyckade pysslet duga. Så håll till godo här kommer årets misslyckade julpyssel.

Julgranskulor

För några år sen fick jag tips om ett julpyssel från en vän. Hon hade sett någon som målat julgranskulor med kalkfärg. Kul tänkte jag! och så har jag ju en massa färg över sen vi målade sovrummet. Så jag gjorde att försök på det pysslet i år. Jag köpte ett gäng julgranskulor begagnat från IKEA. det blev just dessa för att det fanns så många av samma sort. De var i glas och hade små färgade prickar på sig. jag tänkte att prickarna bara var färg och gick att pilla bort. Så var inte fallet. Så det fick bli julgranskulor med små bölder på helt enkelt. Kalkfärgen blev inte heller sådär flammig och fin som den blir när man målar på väggen. Så helt ärligt, jag hade hoppats på mer. Men det är i alla fall bättre än innan och julgransdekorationer är lite av en bristvara här hemma så det får duga.

Pappersstjärnor

När jag ändå var igång med kalkfärgen fick även två pappersstjärnor lite färg. Stjärnorna fick till skillnad från julgranskulorna mycket finare yta. Jag hade från början tänkt att de skulle få hänga i fönstret med lampor i sig. Men det gick förstås inte. Jag lärde mig att för att det ska se snyggt ut måste man såklart måla väldigt jämt. Annars ser det jättekostigt ut när man sedan tänder lampan. Så ja, de hamnade i hallen istället tillsammans med mina tapetstjärnor. Det blev finare!
Den stora frågan är ju hur jag ska förvara dessa till nästa år eftersom det är helt stela av färg och absolut inte går att fälla ihop igen… Som sagt årets julpyssel blev ganska misslyckat. Men pyssel blev det.


Ja då har jag bjudit på det. Summan av kardemumman, måla med kalkfärg på annat än väggar; fint i teorin utmanande i praktiken. Men man måste ju testa! Vad pysslar ni för nåt till jul? Misslyckas ni också ibland?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *