Sandra och Robins bröllop · 2019 08 03

Mera bröllop

Mitt lilla portfolio med bröllop börjar växa till sig här på bloggen. Så himla kul tycker jag!
Jag fyller på med ytterligare ett, nämligen Sandra och Robins fina bröllop från i somras då jag fick äran att vara med på ett hörn och fixa blommor. De gifte sig alltså i början av augusti förra året, så det här inlägget har legat och väntat på att bli färdigställt i några månader nu. Man kan säga att en hel del andra saker har kommit i vägen. Men äntligen är det klart!
De fina bilderna är tagna av Mirjam Fouladi, kika in på hennes fina konto på instagram!

Buketten

Sandra är en brud som är både väldigt medveten om och engagerad i många miljöfrågor. Så det kändes liksom inte mer än rätt att försöka plocka så mycket blommor som möjligt utomhus. För helt ärligt, det går åt mycket energi på att odla upp och frakta blommor och det är något som ofta skär sig för mig. Jag har mycket tankar och drömmar om att en dag kunna odla mycket själv och använda blommor efter säsong, sådär som det borde vara. Men i nuläget är det lite svårt när vi bor i lägenhet. Så länge får jag försöka ta vara på naturen så gott det går.

Jag beställde faktiskt bara hem en bunt stjärnflocka och en bunt eukalyptus. Resten av blommorna är plockade i naturen eller i min mosters trädgård. Det fanns mycket fina fynd att göra där ska ni veta. Min favorit är nog den överblommade clematisen som bara ser ut som små luddiga bollar, men som gjorde sig jättefint i buketten och dessutom håller sig mycket bättre än när de faktiskt är blommiga. Jag älskar att kunna använda mig av växter i olika skeden av blomningen. Både knoppar, överblommade blommor och torkade fröställningar kan ju vara minst lika vackra som de faktiska blommorna.

Hållbarhet och mardrömmar

Det som man kan hitta i naturen är ju fantastiskt på många sätt. Men faktum är att även fast dessa blommor är mer hållbara miljömässigt så är de också mindre hållbara i det avseendet att de vissnar snabbare. Jag var helt ärligt lite orolig över hållbarheten på den här buketten. Natten innan bröllopet drömde jag mardrömmar om att jag inte hittade till vårt källarförråd där buketten stod. Det var en lättnad när jag på förmiddagen fick lämna över buketten och se att buketten såg fin ut och att jag fortfarande hittar nere i källaren.

Stort Tack till Sandra och Robin för att jag fick vara med på ett litet hörn på er dag! Otroligt fint att få ta del av alla vackra bilder på er.

2 kommentarer på “Sandra och Robins bröllop · 2019 08 03

  1. HEJ Lina! Kul att läsa om saker som jag inte visste – att du plockat blommorna i naturen och att du var orolig inför dagen (även om det senare var mindre kul). Tack för den hjälp du gav oss! Du är fantastisk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *