Torkade blommor

Det är ju fantastiskt med snittblommor! Det tråkiga är ju bara att de faktiskt vissnar efter ett tag… Samtidigt kanske det är det som är lite av charmen. Men när man som jag på olika sätt jobbar med färska blommor hela dagarna tröttnar man ibland på att byta vatten och diska vaser. Därför har jag fastnat för torkade blommor. Blommor som aldrig vissnar eller behövs bytas vatten på. Det bästa av två världar tänker jag!
Tyvärr går det ju inte att torka alla blommor men här ska ni få ett gäng förslag på lite olika sorter som funkar utmärkt att torka.

Torkade blommor

Torkade blommor sollboll

· Solboll ·

Vi börjar med en av min favoriter; Solbollen, Craspedia Globosa. Jag föll för den här blomman direkt när jag såg den för första gången. Det är ju knappt att man kan kalla det för blomma men det är mer en liten gul boll på en stjälk. Men jag tycker att den är superläcker och dessutom är den perfekt i färgen till mina senapsgula soffkuddar. När man torkar solbollen ser den i princip likadan ut som när den är levande. Den tappar nästan ingen färg alls vilket många andra blommor gör. Jag har haft mina sen i juni och de är fortfarande lika fina.

Torkade blommor lavendel

· Tistlar ·

Vi fortsätter med en riktig klassiker nämligen lavendel, Lavendula angustifolia. Lavendel är också superhärlig att torka, kanske just för att den behåller sin goda doft. Blommorna tappar dock lite av färgen med tiden. Istället för den lila färgen tar den en lite dovare mer grå färg men den är fortfarande riktigt fin.

Torkade blommor tistel

Torkade blommor tistlar

Tistlar är en väldigt trendig blomma just nu, och ja – de går att torka. Jag har testat med två olika sorter, en blå bolltistel, Echinops bannaticus, och en Alpmartom tistel, Eryngium Alphinum. Det funkade väldigt bra att torka bolltisteln men den andra sorten ändrade tyvärr lite färg. Eftersom den var vit från början så intog den en lite svagt ljusbrun färg, men den är ganska fin ändå tycker jag.

Torkade blommor vete

· Vete ·

Jag har också lite torkad vete i en vas här hemma. Den känns väldigt lantlig och skulle passa väldigt bra i ett hem med lite rustik inredning. Självklart får man ju inte plocka vete från åkrar, men du kanske känner någon som du kan fråga, annars så kan du faktiskt hitta vete i en del blomsterbutiker.

Torkade blommor

Torkade blommor

 

2 kommentarer på “Torkade blommor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *