Trädgårdsfest för lillasyster som har tagit studenten

I fredags tog min lillasyster studenten. Då ställde vi självklart till med trädgårdsfest i mamma och pappas lilla trädgård. Självklart gick jag och mina systrar igång på att pynta trädgården till max, man tar ju bara studenten en gång liksom. Det blev en väldigt fin dag med perfekt väder för att vara utomhus. Såhär såg det ut i trädgården hemma;

studentdukning

· Vimplar ·

Det blir ju nästan inte fest utan vimplar. De här vimplarna sydde jag till vårt bröllop för två år sen. Jag köpte en massa tyger tyger på loppis och sydde tills tyget tog slut. Det hela resulterade i nästan 70 m vimplar. Vimplarna har kommit till användning några gånger efter det. Det är väldigt lyxigt att ha så mycket vimplar, de räcker en bra bit. Jag brukar passa på att ta fram dem när jag har chansen, jag har trots allt lagt ner ett antal timmars arbete på dem.
Vimplar gör sig väldigt fint på en trädgårdsfest tycker jag, det binder liksom ihop trädgården och skapar ett rum av den på nåt sätt.

· Dukning ·

Min syster hade önskat att vi skulle ha allt pynt i grönt, vitt och guld. Vi plockade alla blommor i skogen och i trädgården. Det kändes liksom lite onödigt att köpa blommor när man ändå får så mycket av den varan när man tar studenten. Vi använde oss av mycket grönt för att skapa en ganska vild trädgårdskänsla. Vi laddade upp med ett gäng udda glasvaser som jag har samlat på mig på loppis och fyllde varje vas med en sorts blomma, blad eller gräs. Genom att inte blanda olika sorter i vaserna skapar man en lite lugnare känsla för att sen matcha ihop massor med olika vaser och sorter i små installationer.
För att få in den guldiga färgen i dukningen fick vi låna några guldsprayade små leksaksdjur av min mammas kollega. Det blev en väldigt rolig detalj i dukningen.Det är väldigt kul att blanda in nåt som annars inte alls brukar stå på bordet i en mer klassisk dukning.

· Hängande vaser ·

Dessa hängande vaser är gjorda av gamla glasburkar som vi annars bara slänger.  Lite snöre på dem så skapar man en riktigt härlig detalj för att göra sommarfesten till det där lilla extra. Jag tycke att det är väldigt fin att blanda burkar med olika former och strukturer. Väldigt enkelt och väldigt fint.

· Pompoms ·

Jag testade för första gången att göra egna pompoms. Det var väldigt mycket enklare än jag trodde och fina blev de. Vi hänge upp de flesta i mamma och pappas äppelträd. Under trädet gjorde vi en liten pickninkhörna med filtar och några kuddar. Detta blev nog min favorit plats i hela trädgården. Det var lite som att sitta precis under ett gäng små fluffiga moln.
Är du sugen på att testa att göra egna pompoms så finns det en väldigt tydlig och enkel instruktion från tidningen sköna hem här.

· Takkronor ·

Jag hade tänkt att gör någon slags takkrona av en gammal rockring. Tyvärr fick vi inte tag på någon rockring men grannen hade tre gamla lampskärmar som vi fick pyssla loss med istället. Jag och min syster, mest min syster som har lite mer tålamod än mig, klädde dem i blåbärsris blandat med lita annat grönt från trädgården. Det blev en väldigt härlig installation av takkronor som fick hänga i mitten av partytältet.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *