Glasvaser, glasvaser och glasvaser · Min egna lilla samling

Nu är jag tillbaka på jobbet och i vardagen efter två veckors semester. Vilket semesterväder vi har hörrni! Förra vecka tog vi en sväng neråt i landet mot Småland och njöt av värmen hos några vänner där. Jag tror att vi badade i princip varje dag, det mina vänner är lyx. Självklart blev det en och annan loppis också. Jag fick med mig ett gäng nya små glasvaser hem till ett redan väldigt fullt skåp…

· En liten samling ·

Jag är väldigt svag för små söta glasvaser i alla former. Jag började samla på udda vaser till vårt bröllop för två år sen och sen dess har jag liksom aldrig slutat. Jag rättfärdigar mitt samlande ofta genom att säga att det är bra att ha till framtida bröllopsfix. Än så länge har de inte fått pryda några fler bröllopsbord än våra egna, men jag hoppas på att de ska få åka på bröllop snart igen.

Den här lilla söta vasen är ett av de nyaste tillskotten i samlingen. Den sprang jag på på en liten loppis i en lada utanför Nässjö. Jag tycker verkligen om den bulliga formen på den, då den är väldigt olik resten av mina vaser.

· Installationer ·

Vaserna var till början tänkta att stå på borden på vårt bröllop. Där gjorde vi ett gäng olika installationer om tre eller två vaser. Jag tycker att det är väldigt charmigt att blanda olika former och höjder för att göra det lite lekande och härligt. Sen binds det ihop av att alla vaser är gjorda av klarglas. Jag använder vaserna till att gör mycket små installationer i inredningen här hemma också.

Glasvaser är helt klart min stora svaghet när jag går på loppis. Har ni nått som ni bara inte kan låta bli att handla på loppis?

5 kommentarer på “Glasvaser, glasvaser och glasvaser · Min egna lilla samling

  1. En jättefin bukett! Fint med glasvaser, särskilt när solen lyser på dem. Du kunde åka runt till trädgårdar och göra buketter och ta betalt! Tänk vilken affärsidé;)
    Kram Kristina

  2. Är otroligt svag för små instrument på se ond hand. Senast köpte jag en panflöjt.

    Din blogg är så mysig. Mycket inspirerande!

    Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *