Highlights här hemma

Jag insåg att ni inte riktigt har fått någon ordentlig rundtur av hur vi har det hemma hos oss. Det här blir ingen riktigt rundtur men i alla fall lite highlights här hemma. Jag tänkte visa er några av mina favorithörn i vår lilla lägenhet.

· Stringhyllan ·

Stringhyllan är ju en riktig klassiker och finns just nu i väldigt många hem, både gamla och nya. Jag och min man var inne på att köpa ett nyproducerat hyllsystem för att vi inte hade lyckats få tag i nån annan. Då hörde hans mamma av sig och hade hittat hennes mammas gamla hylla i deras garage. Detta är nog en av de finaste presentera jag har fått. Den här hyllan har lite skavanker men det är också det som gör att den är lite charmig. Det känns i alla fall väldigt fint att den äntligen hänger där på vår vägg.

· Favoritgardinerna ·

Det här är nog ändå mina favoritgardiner. De är köpta på en loppis i lilla Mariannelund i Småland för några år sen. Jag lånade ut dessa till min syster ett tag när jag inte hade användning av dem, och jag höll kappt på att få tillbaka dem. Enligt henne är det de ”perfekta spetsgardinerna”. De är liksom spets men ändå inte för mycket. Jag är beredd att hålla med, de är alldeles lagom och hänger väldigt fint i vårt sovrum.

· Sänglampor ·

Såhär ser våra sänglampor ut. De är nästan helt hemmagjorda, med lite hjälp från IKEA. Jag har sett många varianter av den här lampan cirkulera på Pinterest den senaste tiden. Med väldigt mycket hjälp av min man slängde vi ihop våra egna. Jag letade ganska länge efter snygga tygsladdar som vi kunde använda till det här projektet. Jag hittade inga som jag gillade och som var i en rimlig prisklass så det slutade med att jag knöt macrame på vanlig lampsladd som vi ändå hade hemma. Inte särskilt tidseffektivt men det blev fint.

· Sticklingshörnan ·

Min mamma köpte den här vågen på loppis för ett gäng år sen och pappa var så arg på henne för att hon inte visste om den funkade innan hon köpte den. Den funkade och har använts i deras kök tills den för några år sen blev utbytt mot en mycket mer modern våg. Just nu får den agera sticklingsfat åt alla mina sicklingar.

· Broderade tavlor ·

För ungefär ett år sen hade jag en period då jag började brodera. Jag kan verkligen inte brodera egentligen så jag gjorde som jag ofta gör, lär mig på vägen. Då gjorde jag i alla fall de här två tavlorna som just nu pryder vår köksvägg. Tavlan till vänster är en idé som jag hittade på Pinterest. Morötterna är tovade, så jag fick ta mig iväg och köpa oranget ullgarn. De hade bara orange i storpack och jag har inte fått någon mer användning för det sen dess. Men det var det helt klart värt!

· Kökshyllan ·

Den här hyllan hänger i vårt kök. Jag måste säga att jag verkligen gillar hyllor. All plats man kan få att ställa fina saker på är värdefull. De små fina kryddburkarna köpte jag på en loppis för flera år sen. De har legat nerpackade i en låda sen dess, tills vi flyttade in i den här lägenheten. Det kändes så fint att äntligen få ställa upp dem någonstans. De gamla kokböckerna som står bredvid är från en liten antik-butik i Nora. Har ni varit med om att ni har gått in i en butik nån gång och allt är så fin så att man bara känner att man måste ha med sig något därifrån? Precis så kände jag när jag var inne där. Så jag åkte helt enkelt hem med två gamla slitna kokhäften… lite knäppt val kanske men jag tycker att de gör sig fint på vår kökshylla.

Det här var lite glimtar av hur det ser ut här hemma hos oss, resten sparar vi till en annan gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *