Våriga begravningsbinderier i pastell

En av de svåra delarna med floristyrket är kanske just att vi gör så mycket arbeten till begravningar. Vi får möta många människor som har förlorat nära och kära. Samtidigt som det ibland är tungt känns det också på något sätt fint att få vara med och göra vackra begravningsbinderier som kan få vara vackra i den svåra stunden.

Begravningskrans i pastell

Begravningskrans i pastell

·Krans ·

Förra veckan stod det begravningsbinderier på schemat i skolan. Det finns så otroligt mycket fint man kan göra. Många gånger när vi tänker på dekorationer till begravning är vi väldigt fast i det klassiska. Det allra vanligaste är antingen en stående dekoration i stickmassa som har lite formen av en triangel, en liggande variant av den föregående, en krans eller en liggande bukett. Jag tycker att det är kul med lite nytänkande på den här fronten. På bilderna ser ni en dekoration som jag har gjort i en krans av stickmassa. Jag tycker att det blir väldigt vackert när man gör binderier såhär blommrika. Just den här kransen blev väldigt vårlig, både i blomvalet och de pastelliga färgerna.

Begravningskrans i pastell

Begravningskrans i pastell

Begravningsbukett i pastell

· Bukett ·

Utöver kransen blev det också en bukett. Det här är faktiskt också en bukett till begravning. tanken är att man bara ställer den direkt på golvet eller på ett fat. Jag tycker att den här modellen blir väldigt vacker. Den kommer upp lite så den syns ordentligt. En stående bukett kommer verkligen sticka ut i ett hav av liggande buketter. Både vacker och originell.

Begravningsbukett i pastell Begravnigsbukett i pastell

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *