Härliga och annorlunda buketter

Nu sitter jag på tåget påväg hem från Stockholm. Jag har varit där måndag-tisdag och gått en introducerande kurs inför mitt yrkesbevis. Nu åker jag hem med massor av nya intryck och fullproppad med information. Det har ändå varit två väldigt spännande dagar. Vi har pratat mycket om vad provet innebär och vad som krävs av oss som gör det. Men framför allt har vi börjat jobba lite med blommor, testat ideér och bollat tankar. Än så långe håller jag fast vid mina ursprungliga tankar och ideér men jag börjar också inse mer och mer att jag har en hel del tekniska grejer kvar att lösa. Det känns väldigt kul och samtidigt som jag börjar bli lite nervös så känner jag mig också väldigt laddad inför provet.

Tyvärr har jag inte tagit några bilder från kursen så ni får njuta av några spännande och lite annorlunda buketter som jag gjorde i skolan förra veckan istället.

 · Parallell bukett ·

Det som är lite speciellt med den här buketten är att alla stjälkar i den är placerade parallellt. I de allra flesta fallen när vi gör buketter så lägger vi stjälkarna i en spiral. Detta gör man dels för att få en härlig volym på buketten men också för att inga stjälkar ska knäckas mot varandra. Men i den här buketten sitter alltså alla stjälkar helt rakt istället. Det är ett lite annorlunda sätta att jobba på och när man har tränat in spiralen får man verkligen en utmaning i att tänka om och placera allt material rakt istället. Det som blir lite extra härligt med den här vilda buketten är att den står upp utan vas. Man kan alltså ställa den här buketten i ett lite djupare fat och fylla på med vatten i fatet. Riktigt häftigt att ha på bordet!

· Kransbukett ·

Den här modellen av bukett kallas ibland för nobelbukett. Det är alltså en bukett där blomhuvudena placeras i formen av en krans upptill. För att skapa formen så trycker man igenom en tjock ståltråd genom nejlikan. Sedan böjer man till den formen man vill ha. Det går såklart att göra detta i andra former än en krans men jag tycker att den runda formen känns mest stilren. Det här är verkligen en annorlunda och originell bukett. Det var väldigt rolig att göra och faktiskt ganska enkel. Det är lite extra kul när man får lägga tid på att pynta buketten med det där lilla extra också.

Jag känner att jag har mycket kvar att lära inom floristyrket. Men jag kan också ibland känna att jag gör mycket samma saker om och om igen och inte utvecklas så mycket. Därför är det lite extra kul att få testa på de här buketterna som man inte gör i vanliga fall. Roliga ideér att ha med sig till en kund om vill ha en bukett lite över det vanliga.

2 kommentarer på “Härliga och annorlunda buketter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *