Blommor och konstruktion till yrkesbeviset

Nu är det ungefär en och en halv månad kvar tills det är dags för mitt yrkesbevis. Så spännande! Min konstruktion som jag ska göra buketten i är nästan helt klar. Det kan vara så att jag gör några ändringar i slutändan, när jag har testat lite mer med den. I nuläget känns den väldigt bra. Sen har jag också börjat beställa hem lite blommor för att experimentera lite med dem. En del av de blommor som jag har tänkt att använda har jag inte jobbat något med innan. Därför är det bra att ta hem dem och lära sig lite hur de beter sig så att man inte står där på provdagen och en blomma beter sig på ett helt annat sätt än man har tänkt sig.

· Konstruktionen·

Såhär ser min bukettkonstruktion ut just nu. Den är lindad med ett vinrött garn för att plocka upp grundfärgen i tyget Baranquilla som jag har tagit inspiration från. Jag chansade lite på färgen på garnet men blev väldigt nöjd. När jag var i väg på kurs i början av veckan hade jag med mig konstruktionen och testade att göra lite arbeten i den. Den kändes bra och lättarbetad vilket är skönt.

· Oxypetalum ·

Det här är en blomma som heter oxypetalum på latin. Jag har inte hittat något svenskt namn på den, så vi får kalla den för det latinska namnet helt enkelt. I tyget som jag utgår från finns det små blåa blommor som är väldigt lika dessa. Jag tror verkligen att de skulle bli jättefina i mina arbeten. Dessa fick jag hem idag så nu har jag börjar experimentera lite med dem.

Jag har satt en blomma i vattenrör för att se hur mycket vatten den dricker så att jag ska kunna veta hur stora rör jag isåfall ska använda. Sen har jag tagit en blomma och tejpat änden med en tejp som kallas för floratejp. Floratejp använder man när blommor ska klara sig en längre tid utan vatten. Tejpen täpper till ändan på stjälken och gör så att vattnet som redan finns där stannar kvar. På så sätt håller sig blomman längre än om man inte hade behandlat den alls. Mitt arbete med lampskärmen som kommer bli min installation blir väldigt mycket lättare om blommorna jag använder mig av klarar sig bra utan vatten. Jag misstänker dock att den här blomman kommer behöva vatten, och det är just därför jag testar först.

· Ranunkel ·

Den här snyggingen fick jag hem i mitten av veckan. Det är en typ av ranunkel som kallas för fjärilsranunkel. Den är väldigt annorlunda från den vanliga varianten av ranunkel som annars är tät och har väldigt mycket blad. Jag tycker att den är riktigt läcker, lite av en ny favorit faktiskt. Precis som jag misstänkte var den lite svårarbetad då den behöver mycket vatten. Som det ser ut just nu kommer blommorna i min installation inte ha tillgång till så mycket vatten så vi får se om jag kommer ha möjlighet att använda denna blomma. Hoppas, hoppas, hoppas!

Kommentarer på “Blommor och konstruktion till yrkesbeviset

  1. Oxypetalumen är väldigt lik förgätmigej. Är dom släkt! Det kommer att bli superbra. Här du någon provbit av insperationstyget?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *