Hemmapysslad lampa till hallen

Det är så fantastiskt vårligt ute just nu. Även fast jag har tajmat in att jobba alla riktigt soliga dagar så är det ändå som att våren känns i luften. Jag känner nu att mitt pysselsug har återvänt efter en ganska lång frånvaro. Mitt nästa projekt här hemma är att göra om i hallen. När vi skrev på för vår lägenhet så sa vi att det enda rummet vi egentligen ville göra om var hallen. Just nu är hallen det rum där vi har gjort absolut minst. Men nu är det äntligen dags att ta tag i det projektet. Egentligen ska man väl börja med att måla om men vi har inte valt någon färg än. Istället tar jag och tjuvstartar med lite lamp-pyssel. Vi har haft endast en tygsladd med en glödlampa i lite för länge nu, så det var hög tid att fixa en ordentlig lampa.

· Lampskärmsstomme ·

Jag shoppade den här enkla skärmstommen på myrorna här om dagen. Jag fastnar väldigt ofta för sådana här tomma lampskärmar som man hittar på loppis. Jag vet inte riktigt vad det är med dem som är så tilltalande. Hur som helst ser jag alltid så mycket potential i dem. Det var ungefär den här formen jag hade tänkt mig till min lampa i hallen så den fick följa med hem.

· Tyg ·

Jag gjorde en liknande lampa till vardagsrummet för några månader sen. Då köpte jag det här tyget på loppis. Jag köper väldigt mycket tyger på loppis. Just tyg är ju ett sånt material som man kan återanvända på så många olika sätt. Det här tyget har varit ett madrassöverdrag som nu har blivit till två lampor här hemma. Jag har bara sytt en enkel tub med två kanaler i varje ände, sen trär man bara tyget över själva stommen, drar åt och knyter på båda sidorna. En väldigt enkel idé som går att variera så mycket beroende på vad man väljer för tyg och lampskärmsstomme.

Såhär ser det färdiga resultatet ut, upphängt och klart i hallen. Jag är i alla fall nöjd och det är ju det som är huvudsaken. Då var det bara resten av hallen kvar…

2 kommentarer på “Hemmapysslad lampa till hallen

  1. Jättefin, har en stomme själv från B&B som jag tänkte fixa. Jag tog ett Lucianattlinne å trädde över, knöt ihop med armarna under skärmen. Blev lite kul;)
    Kram Kristina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *