Hallpyssel · Nyckelhängare

Jag har velat göra om hallen ända sedan vi flyttade in i den här lägenhet för över ett år sen. Självklart är hallen just nu det enda rummet som vi inte har gjort något alls i. Det blir oftast inte som man har tänkt sig… Men nu har jag i alla fall planer på att göra om. Det ska bli ny väggfärg, ny hatthylla och äntligen ska vi väl också få upp lite grejer på väggarna. Jag börjar nästan alltid i fel ända med finliret, eftersom att jag tycker att det är roligare. Jag har redan gjort en lampa och nu i veckan blev det också en egenpysslad nyckelhängare.

· Drivved ·

Jag hade turen att min mamma hade lite gammal drivved som hon inte använde till nått. Den tog jag självklart till vara på. Det är häftigt att havet och lite tid kan göra en vanlig tråkig träbit såhär vacker. Det är också väldigt tacksamt att jobba med drivved eftersom trät är så pass mjukt.

· Krokar ·

Min ursprungliga idé var att böja till nycklarna så att de skulle kunna användas som krokar. Jag insåg ganska snabbt att det inte skulle funka då nycklarna var för hårda och inte gick att böja så mycket. Istället har jag använt mig av små skruvkrokar. Det var väldigt smidigt. Eftersom att trät var så mjuk gick det väldigt enkelt att bara skruva in dem utan att behöva göra några hål först.

· Nycklar ·

Tänk vad mycket vackrare nycklar man hade förr var. Såhär fina är verkligen inte mina nycklar på nyckelknippan. Eftersom nycklarna inte funkade att böja till som krokar, så får de helt enkelt bara vara dekoration. Jag fäste en nyckel över varje krok för att ändå skapa lite samma känsla som jag tänkt från början. Jag använde mig av en vanlig limpistol för att fästa dem på plankan. Två nycklar fastnade jättebra, de andra två lossnade. Jag fick leta rätt på ett annat limm och fästa dem med. Jag tror att man får testa sig lite fram här.

Klart! Nu ska vi bara måla om väggarna i hallen först innan vi kan sätta den på plats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *