Sova och plocka blommor

Min syster frågade vad jag ville göra imorgon. ”Sova och plocka blommor” svarade jag. Jag har haft en väldigt spännande och lärorik vår. Men helt ärlig har det också varit ganska slitigt. I februari gick jag från att ha tre jobb till att nu bara har två. Ett av dem är nytt. Från och med idag har jag äntligen bara ett. Efter en vår som har tagit väldigt mycket kraft känns det nu väldigt skönt att äntligen få landa för en veckas semester på västkusten. Det är få platser som är fullt såhär avslappnande för mig. Jag tror att sånna här platser är viktiga för oss att hitta. Där man bara kan vara och liksom automatiskt gå in i vila. Och ja, sova och plocka blommor känns välbehövligt just nu.

En helt annan flora

Jag trivs superbra med att bo i stan, men det jag saknar allra mest är nog närheten till naturen. Jag har inte hittat några bra ställen nära oss hemma i Örebro där man faktiskt kan plocka blommor. Så det känna alltid fint att få komma till västkusten och ha nära till naturen. Även om naturen är så annorlunda här. Vi är ungefär lika intresserade, jag och min syster. Hon nöjer sig med att studera blommorna och läsa om dem, jag vill gärna ta med dem hem. Det är så spännande att se att naturen här har en helt annan flora än hemma. Helt andra växter och helt andra färger. Jag slås av att det mesta ändå går i samma färgskala här ute på ön. Det känns så genomtänkt på nåt sätt. Det är inte svårt att komponera ihop buketter när naturen redan har gjort det åt en.

Såhär blev i alla fall årets bukett från klipporna. Jag gjorde samma sak förra året och jag känner redan nu att det här är något jag ska göra till en tradition. Helt ärligt känner jag att jag har lite abstinens nu efter att inte ha jobbat i blomsterbutik på några månader. Det är lite svårt att hitta så mycket blommor här ute men det finns mycket annat fint. Vackra strån i olika färger och former, torkade frökapslar, vackra färggranna stjälkar och spännande gröna växter. Kul att få leka lite med annat än ”vanliga blommor”.

Hade jag gift mig idag, då hade det nog blivit här ute. Och antagligen med en sån här bukett i handen.

Kommentarer på “Sova och plocka blommor

  1. Åh vilka härliga bilder!
    Ha en skön semester på kusten och ladda batterierna,
    kramar från oss::-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *