Semesterns loppisfynd

Nu är vi tillbaka i Örebro och tillbaka till vardagen igen efter en välbehövlig semester. Helt ärligt var det lite skönt att komma hem. Västkusten i all ära, men jag är nog ganska hemmakär ändå.
Sen jag började jobba i en second hand butik i vintras så har jag inte själv hunnit gå så mycket i andra butiker. Delvis för att jag ofta jobbar när de andra butikerna är öppna, men också för att tiden helt enkelt inte har räckt till. Under förra veckans semester dock, blev det en del second hand shoppande… Så fint! Jag är så otroligt nöjd med mina fynd så jag tänkte att jag skulle visa upp semesterns bästa loppisfynd.

Korgen som jag har letat efter

Vi har gjort om i vårt sovrum. Tillslut blev det äntligen klart. Jag har tänkt att jag ska visa er hur det blev länge men det saknades nåt i rummet. Jag har sett framför mig att jag ville ha en stråkorg att lägga kuddarna och överkastet i. Jag har letat och letat men inte hittat nåt som jag gillat. Men sen, till slut på Reningsborg Second hand, stod den och väntade på mig, för 50 ynka kronor. Har ni vägarna förbi Västra Frölunda nån gång så kan jag verkligen rekommendera den butiken. Riktigt fin och välsorterad second hand. Min syster sommarjobbar där just nu, så har ni tur får ni träffa henne också.

Burkar, burkar, burkar

Jag gick lös och köpte massor av olika burkar. Jag ville ha två fina burkar att ha pesto och hummus i och det hittade jag självklart i två olika storlekar. Men favoriten är nog ändå den lilla bruna glasburken med tulpaner på som jag snubblade över på Vinden second hand i Allingsås. Det är också en butik som är värt ett besök. Jag blev positivt överraskad över deras klädavdelning. Mycket fina kläder, några av dem fick också åka med hem.

Ljusstake eller vas?

Ja, jag vet faktiskt inte om den guld/svarta saken på bilden är en ljusstake eller en vas. Ett loppisfynd är det i alla fall. 5 kr fick jag lägga ut på Röda korset på Öckerö. Det är nog en vas ändå. Jag kommer i alla fall använda den som det.

Swedish grace

Ett annat fynd från Reningsborg är en av dessa Swedish grace skålar. Den andra fyndade jag på en second hand här i Örebro för några månader sen. Vi har tallrikar, större skålar och koppar i samma serie här hemma redan. Men det är kul att också få några skålar i den mindre modellen. Skålen är nyproduktion men jag fick den ändå för en struntsumma i jämförelse med vad den kostar ny.

Westkust-banan

Självklart är den läckra planschen i bakgrunden också ett loppisfynd. Det var min syster som hittade den och det är någon slags gammal tidtabell för tågen som går på västkustbanan mellan Göteborg och Lund. Antagligen är den nytryck men jag vet faktiskt inte. Är det någon av er som vet nåt mer om denna? Hur som helst tyckte jag att den var riktigt läcker och helt klart värd 15 kr som jag betalade för den. Detta kan nog bli sommarens favoritfynd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *