Gör din egen ljusring

Det är väldigt inne med ljusringar nu till jul. Man hittar dem i nästa alla större inredningsbutikers julkollektioner. De är superfina att ha precis som de är eller så kan man klä in dem i nåt för att skapa ett annat uttryck. Jag har velat haft en sen förra året men det blev aldrig av att jag köpte en. Så i år bestämde jag mig för att göra mig en egen ljusring.

· Återanvändbar lampskärm ·

Till det här pysslat har jag köpt en lampskärm på myrorna. Jag ska klippa sönder den och använda metallringen från botten som själva ringen till min ljushållare. Jag valde en ganska liten ring, dels för att vi inte har så stora fönster men också för att ljushållaren jag ska använda till inte är så stor.

Sen har jag tänkt att bara nypa på den här ljushållaren, även den från myrorna, och sätta fast ljuset i den.

· Vackra eukalyptus ·

Tanken är att linda ringen men jag vill ändå ha en väldigt stilrent uttryck. Därför har jag valt att bara använda mig av eukalyptus. Det blir smalt och fint och man ser fortfarande tydligt formen på ringen.

För att få lite mer liv i ringen så lindar jag även fast torkade ”bär” från en annan typ av eucalyptus.

För att stödja upp själva ljusklämman så surrade jag fast en liten träbit. Nu har klämman mer yta att sitta på och blir därför stadigare. Träbiten kommer inte synas senare, den döljs av ljushållaren.

Såhär blev min ljusring, jag är i alla fall nöjd! Den ska få hänga i fönstret i vardagsrummet, riktigt fint till första advent!

3 kommentarer på “Gör din egen ljusring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *