Yrkesbevis, surrningar och orkidérötter

Jag har haft ledigt in en och en halv vecka nu innan jag börjar jobba på fredag. Det har varit väldigt välbehövligt! både för mig och för min process med mitt yrkesbevis. Min plan var att hinna med att göra så mycket som möjligt nu när jag ändå är ledig och jag måste säga att det börjar arta sig. Jag har skissat ner mina tankar för både installationen och buketten. Sen har det också funnits en hel del tid att jobba lite praktiskt på min installation.

· Skisser av installationen ·

Såhär ser mina skisser av installationen ut. Tanken är alltså att lampskärmen ska bli full av röda kornellgrenar som en bas. Sen blir det lite som en frans med glasrör nertill där jag sätter blommorna. Några blommor kommer också fästas likadant som grenarna för att följa lampskärmens form.

· Lampskärmen ·

Såhär ser lampskärmen ut efter en hel del surrande. Det har tagit sin lilla tid och jag börjar tröttna på att surra nu. Dock har jag en del surrande kvar så det är bara att bita ihop och fortsätta. Kornellgrenarna är så häftiga för att de verkligen har den mörkröda färgens som jag ville ha i mitt arbete. Dessa har jag plockat på ett ställe längs med E20 efter ett tips från en kollega. När man åker förbi på motorvägen ser det alldeles rött ut i diket där de växer. Som tur är för mig hade de klippt ner en hel del och lämnat på backen så det var bara att åka tid och plocka.

· Skisser av buketten ·

Här har ni även mina skisser för buketten. Jag vill skapa en bukett som har en väldigt tydlig yttre form i och med den runda konstruktionen. Sen vill jag ändå att buketten ska vara lite lekande och busig. I skisserna ser den väldigt platt ut, den kommer få mer volym i verkligheten. För mig som inte är något proffs på att skissa var det en utmaning att fånga känslan på papper.

· Orkidérötter i mängder ·

En rolig detalj i buketten är att jag har tänkt att använda mig av orkidérötter. Jag tycker att rötterna är så vackra. Vi använder blommorna ofta men varför inte använda rötterna också? Jag har fastnat för rötternas gråa färg, de är väldigt dekorativa. Rötterna ska få slingra sig igenom buketten och konstruktionen för att hjälpa till att skapa ett lekande och busigt uttryck. Jag har gått och samlat på gamla orkidéer i några månader nu för att jag ska ha ett gäng fina rötter att använda på provdagen. Just nu känns det lite som att jag har en liten orkidéodling här hemma i sovrumsfönstret.

 

 

2 kommentarer på “Yrkesbevis, surrningar och orkidérötter

  1. Länge sedan jag var inne och tittade på din hemsida, men här har det hänt saker!!
    Vad fint det blir! Ska verkligen bli roligt att se det ”live” i april!!
    kram Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *