Imorgon är det dags! · Yrkesbeviset

Imorgon är det dags för yrkesbeviset för min del.  Känslorna just nu är lite delade, det är skönt att det äntligen är dags men självklart också ganska nervöst. Idag kom allt material så jag har varit i skolan hela dagen och förberett allt jag kan och får i förhand. Det har varit lite nervös över att få materialet för man vet aldrig riktigt hur det blir. Men det ser väldigt fin ut så det känns skönt. Här kommer ett litet smakprov på blommorna jag kommer navända imorgon.

· Santini, kryssantemum ·

· Gräs, Panicum ·

Jag provade att sätta i lite blommor i installationen för två veckor sen och då konstaterade både jag och min lärare att det hade varit fin med nåt rött gräs i. Problemet är bara det att det är väldigt svårt att få tag på den typen av gräs såhär års. Det är lite mer av en höstgrej. Dock så kom jag på att jag kanske hade lite hemma som var torkat sen förra hösten. Mycket riktigt så hittade jag ett gäng strån. Jag var nära att slänga dem för några månader sen, tur för mig att jag inte gjorde det. Ibland är det bra att spara på gamla grejer, inte visste jag att de gamla stråna skulle komma till användning till yrkesbeviset.

· Nejlika, dianthus ·

· Spetsblad, oxypetalum ·

· Physalis, bär ·

Jag har byggt upp båda min arbeten kring Josef Franks tyg Baranquilla. Tyget är väldigt blommigt och härligt men man kan även se en del frukter i det. Jag kom på för ett tag sen att physalisbären passade perfekt till att skapa den känslan i mina arbeten. Både bären och själva kapslarna gör sig väldigt fint tillsammans med blommorna.

· Orange stjärnlök, ornithugalum ·

Passiflora

· Passionsblomma, passiflora ·

Passionsblomman är en väldigt härlig och busig krukväxt som tyvärr bara säljs på båge. Det är i alla fall väldigt vackert att linda av den och låta den slingra sig fritt. Jag ska använda mig av rankorna i mina arbeten. Passifloran får också väldigt vackra blommor. Eftersom att blommorna inte passar i mitt arbete fick jag sitta och klippa bort alla blommor från rankorna idag. Det kändes lite jobbigt men vad gör man inte för konsten…

· Inkalilja, alstroemeria ·

· Philodendron ·

· Japansk ranunkel ·

Alltså… denna ranunkel! Är fortfarande en aning förälskad i den. Har aldrig sett den i gult förut så jag var lite nervöst att få hem den idag. Jag måste säga att den verkligen lever upp till mina förväntningar och jag som inte ens gillar gula blommor egentligen. Jag tror att det här är lite av en ny favoritblomma hos mig.

Jaha, då hörs vi väl igen på torsdag och då har jag förhoppningsvis ett yrkesbevis. Då lovar jag att ni ska få ett gäng bilder på det slutgiltiga resultatet. Wish me luck!

4 kommentarer på “Imorgon är det dags! · Yrkesbeviset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *