Julpyssel i november · Pappersstjärna

Såhär två och en halv veckor kvar till första advent måste det väl ändå vara okej att börja julpyssla. Det har jag i alla fall redan gjort. För mig som jobbar i en bransch som går in i högsäsong under december är det lika bra att passa på när man fortfarande har tid.
Jag och min man insåg förra julen att vi inte äger så mycket julpynt. Jag hittade en hel del på loppis förra året men det känns fortfarande lite tomt i jullådan. Men det är ju bara en möjlighet att pyssla tänker jag. Vi har inte riktigt adventsljusstakar eller stjärnor så att det räcker till alla fönster här hemma. Jag är lite sugen på att hänga upp nån mossig gren i sovrumsfönstret istället för en ljusstake. Men då behövs det ju lite pynt att häng i den också. Idag blev det en riktigt klassisk pappersstjärna.

· Pappersstjärnor ·

Jag har gett mig på att vika sånna här riktigt klassiska pappersstjärnor. Jag har länge velat provat men det har aldrig blivit av innan. Jag måste erkänna; det var lite trixigt.. Men efter några försök kan jag nog ändå säga att jag fick till det. Men tack vet ja Youtube, annars hade det nog inte gått. Jag använde mig av en instruktionsvideon från tidningen Allers. Jag lägger in den här under om det är någon som är sugen på att testa. Varför uppfinna hjulet igen liksom?
Mitt tips är att stänga av ljudet då musiken bli en aning tjatig efter ett tag…

· Video från veckotidningen Allers Youtubekanal ·

Vika egna pappersstjärnor

· Pappersstorlekar ·

Det som inte framgår i videon är storlek och tjocklek på pappret. På bilden ovanför ser ni en större och en mindre stjärna. Den stora stjärnan är vikt av remsor klippta på höjden av ett 120g A3 papper. Dessa remsor är 1,5 cm breda.
Den lilla stjärnan är vikt av resterna från A3 pappret. Jag tror att det hade räck med höjden på en A4 där eftersom jag fick klippa bort mycket av pappret på slutet. Dessa remsor är 1 cm breda.
Notera att storleken på en pappersstjärna varierar väldigt mycket på bara 0,5 cm skillnad på remsan.

Nu är det bara att vika några till och sen vänta tills jag får hänga upp dem på första advent. Tror att det kan bli riktigt läckert med dessa och min loppisfyndade ljusslinga i en snygg mossig gren.
Har ni börjat planera för julpyntet i år? Eller är det bara jag som är väldigt sugen på jul?

Kommentarer på “Julpyssel i november · Pappersstjärna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *